Dag 16 - sammen og hver for sig

Dag 17 – nu med nyt cvk

Så blev det mandag, natten er tilbragt på Østerbro – ikke en udpræget fornøjelse.

Imellem stuerne er der to vinduer, der alene er skærmet med persienner (altså der er glas på hver side af persiennen, så man Kan ikke kigge ind), men det gør at der kommer rigtig meget lys og lyd igennem😬 Leander fik givet igen i løbet af natten, til forældrene derinde.

Kl. 5 begyndte Mormors og min morgen, for der var Leander klar til leg. Vi gik i bad, og kl. 6 havde Leander fået medicin, så var vi klar til at bevæge os ud i den københavnske morgen og se den vågne.

img_2021

Vi endte med at gå rundt om alle 4 søer, så det blev til lidt over 9 km, og vi var tilbage kl. 8.10. Leander vågnede men var stadigvæk klar til leg, så det var faktisk helt ok. Blev hentet kl. 8.45 (for første gang var Rigshospitals tid, den samme som vores tid).

Han blev som altid vel modtaget, og det fik fint med narkosen, så kl. 9.07 kunne jeg ringe til Thomas og sige han sov skønt og dejligt.

Mormor og jeg spiste morgenmad, og kl. 9.53 ringede de tilbage, at Leander var klar til at komme op. Det var en skøn overraskelse, og han var hurtigt klar i hovedet. Tilbage på stuen spiste han, og vi sludrede lidt. Hans sår væskede lidt, så der skulle skiftes plaster, og han skulle have nyt tøj på. Det havde vi ikke lige forventet, vi troede han skulle sove igen, men der tog vi fejl. Han måtte først komme hjem når han havde tisset, så nu skulle vi bare vente. Kl. 11 blev han puttet i barnevognen, også gik mormor og jeg en tur for at finde frokost (når nu han alligevel var træt).
Vi fandt en skøn børne-/legetøjsbutik, men da jeg endnu ikke er blevet moster, så kunne jeg hverken købe strutskørt eller skjorte, jeg krydser fingre for at den lille har vist sig på torsdag, så jeg ved hvad jeg skal forkæle med.
Vi fandt også en bagelshop, men det var altså ikke en stor kulinarisk oplevelse, så tips til frokoststeder tæt på Rigshospitalet, modtages med kyshånd – det er nok ikke sidste gang vi skal vente på at måtte kører hjem.
Tilbage igen fik vi spist frokost, drillet Leander så meget at han kunne få medicin, samt konstatere at han havde tisset. Så kl. 13 kunne vi forlade stue, og dampe imod Greve, med en omvej iver Gladsaxe for at bytte bil med Thomas.

Vel hjemme i Greve, blev bilen pakket ud, mormor kysset farvel og Leander og jeg overladt til eget selskab. Det var skønt, men også lidt skræmmende, har jo indtil nu ikke været alene efter en narkose.

Valgte igen at gå en tur med ham, mødte Selma og hendes mor på vejen, så endte med at følge den hjem. Så dejligt lige at blive lidt opdateret på hvad der sker i andres liv, så føles det ikke som om verden gik i stå med os i starten af november.

Hjemme igen ville han stadigvæk ikke sove, så han fik lidt mere mad, leget, tør numse, inden han til sidst overgav sig til søvnen. Det blev en kort en på 30 min, så efter snak med farmor var han faktisk klar igen.

img_2027
Han vågnede og var utilpas, det var tydeligt han havde fået smerter efter indgrebet (sygeplejersken havde sagt det), så da Thomas endelig var hjemme fik han lidt morfin – hvilket resulterede i at han var i vældigt humør da Josefine kom hjem.

img_2025

Pigerne har begge haft legeaftaler Idag, så vi ikke skulle tænke på at være hjemme inden institutionerne lukkede.
Josefine ville ikke spise hos Sofia, så hun blev kørt hjem inden aftensmaden. Kristine kom efter aftensmad.
Det er skønt at vi og børnene har så dejlige mennesker i vores liv, som hjælper os i mere end en forstand, det er så rart ikke at skulle tænke på at hente dem, men alene at tage imod dem når de kommer hjem med en masse at fortælle.

Ungerne sover, og der er dømt sofahygge (læs; nok nærmere sovning for mig).

Vi er igen blevet forkælet med lækker chokolade og vin fra min farbror Anders og tante samt piger, og en gufpakke fra Margit og Hans Jørn (mormors fætter).

Det er så betænksomt, og vi bliver så rørte og taknemmelige.
Vi får også så mange beskeder med “sig til hvis der er noget vi kan gøre”, eller “sig til hvis I vil have besøg”, det er meget nemmere for os hvis man skriver med en konkret forespørgsel. Dvs skriv feks må vi komme forbi Idag kl 15. Det kan vi overskue, men aftaler for langt ud i fremtiden er svære for os at forholde os til.
I må ikke forvente at I kommer til hjemmebag etc, da vi knapt kan overskue at handle ind og lave aftensmad. Det er ikke fordi vi ikke vil se jer, men vi kan ikke selv finde ud af at tage initiativ.

Vi som ellers altid har haft overskud til alle andre, været betænksomme (håber jeg andre også syntes), og sociale, skal til at lære en ny verden at kende.
Tænk at det kan være en sejr at have lavet aftensmad, ryddet op eller lagt vasketøj på plads.

Jeg har allerede erfaret at jeg er blevet mere nærværende, håber bare at dem omkring mig syntes det samme.

Tak fordi I læser med – det giver god energi til de bump der kommer.

3 kommentarer

  • Tag over på Metier på Blegdamsvej. Den ligger lige overfor Riget. God fransk mad. 👍
    Til en fin pris! 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Frokoststeder:
    Skråt overfor riget ligger der et italiensk pizzaria der bager pizza i stenovn. Der er også super lækre pastaretter. I mens vi var indlagt med vores datter blev der spist en del derovre for der var så praktisk.
    Jeg kan genkende så meget af det du skriver med de håbløse cvk’er du beskriver.,
    I ønskes alt det bedste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mike Budek

    Varme tanker til Jeres skønne familie. Hvis I vil udforske lidt frokoststeder nær RH skal I tage ned til Sankt Hans Torv. Tag turen ned ad Elmegade. Der ligger flere hyggelige steder hele vejen ned til Nørrebrogade. 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 16 - sammen og hver for sig