Dag 594 - Nyt “liv” here we come

Dag 626 – Sommerferie, Bornholm og herligheder

 

Velkommen til sommerferien, jeg havde egentlig skrevet et indlæg, men af en eller anden grund så drilledede billedere, så det blev ikke udgivet. Nu kan jeg så hverken finde indlæg eller billeder, min tekniske snilde er vist ikke hvad den har været, hmm.

Vi holder sommerferie, den har været tiltrængt for alle mand. Vi startede ferien med 14 dage, hvor Thomas stadigvæk var på arbejde. I den periode var pigerne henholdsvis på ferie hos Farmor og Farfar, og Mormor og Morfar.

Dejligt at kunne give dem de oplevelser, de bliver virkelig værdsat, om end pigerne har lidt svært ved at forstå de også lige skal runde deres Mor og Far ind imellem, ellers ville de – efter Josefines udsagn, flytte hjem til Mormor.

Leander, Mormor og jeg har været en tur i Zoologisk have, det var et kæmpe hit, og da jeg har investeret i et årskort, er det bestemt ikke sidste gang vi smutter derind forbi, efter en tur på Rigshospitalet.
Vi kommer der heldigvis ikke så ofte mere, eller er det fordi det er blevet en vane, altså Rigshospitalet. Vi kommer i snit en gang om ugen, og ærligt, i de perioder hvor vi ikke kommer, savner man dem jo faktisk lidt. Underligt, men sandt. Det er jo mine “kollegaer” jeg møder derinde, og Leander møder andre børn som ham. Han elsker det, man han ved heller ikke at grunden til vi er der, egentlig er ret barsk, og en oplevelse vi gerne ville have været foruden.

Vi fik muligheden for at fejre bryllupsdag, fordi Mormor og Morfar kom forbi, samtidig med vi havde feriegæster af Karoline og Mette, det var så hyggeligt at være sammen med niecen, og jeg er ingen tvivl om at der kan blive mange timers leg, når først alle børn er lidt større. Jeg glæder mig.

Thomas og jeg var inde og se Seebach, inden da nåede vi at spise på Restaurant Maven, den er bestemt et besøg værd. Hvis ikke man har set musicalen skal man gøre det, den er fænomenal. Vi blev begge meget rørt af historien, musikken og hele setup’et. Det er nogle vanvittig dygtige skuespillere og sangere der er med, og hvis ikke man holdt af den families musik inden, så gør man det helt sikkert efter. Vi var begge meget overrasket over, hvor mange følelser omkring Leanders sygdom der væltede frem i os, under forestillingen, hvis jeg får muligheden, skal jeg se den igen.

Da Thomas endelig gik på ferie, var det med en halv arbejdsdag mandag, hvor Leander alligevel skulle have kemo. Kemoen gik som den skulle, og jeg havde pigerne med derind, og de var simpelthen så søde og opmærksomme. Det er en fornøjelse at se hvordan de håndtere at være sammen, både med hinanden, med Leander, og med andre børn der er syge. De spørger ikke hvorfor der er børn der mangler hår, eller har sonde i næsen, nej de fortæller vidt og bredt hvem vi er, hvad vi hedder og at det er Leander der er syg. (det er nu mest Josefine, men dejligt er det).

Tirsdag efter kemo, kom Mormor og Morfar til undsætning, for Thomas skulle have fjernet en visdomstand, og jeg havde lige 100 ting der skulle klares, inden vi kunne drage til Bornholm onsdag morgen. Turen gik over al forventning, men vel ankommet i Rønne, var det regnvejr. Det var det faktisk hele dagen, så er Bornholm ikke ligeså spændende.

Men efter Leander eftermiddagslur, pakkede vi os sammen, og kørte afsted til Sommerfugle park. Det var rigtig flot, og pigerne var meget imponeret af deres sommerfugle. Jeg derimod var ikke begejstret for at andre forældre gav deres børn lov til at “vaske” deres hænder i somerfuglenes mad, for at de ville sætte sig på deres hænder. Så pigerne og jeg havde en del snakke om hvorvidt det var okay eller ej. Jeg gav mig ikke, men det lykkedes alligevel at der satte sig en sommerfugl på Kristine, om end det var kortvarrigt.

Vi startede på Bondegård, med tyre, det var vældig hyggeligt at høre dem brøle, og Leander var yderst begejstret for at hilse på dem, de var noget mere skræmte ed tanken om den unge mand, måske det bare er sådan. Men han var i sit es, når han kunne stikke hovedet ind i stalden, Thomas og jeg måske knapt så meget. Og pigerne var bestemt ikke begejstret for lugten.

Vi har besøgt Balka strand, hvor vi i mange år har holdt sommerferie med mine forældre, det område bliver vi nok aldrig trætte af, måske det skyldes at vi kender området, og føler os helt trygge lige meget hvor vi kigger hen. Vi løb begge en tur til  Nexø, virkelig skønt. Leander sov i klapvognen og pigerne legede på stranden, det er sommer når det er bedst.

Vi slutter her i Rønne, hvor vi har “byttet” hus med en dejlig familie, men inden vi byttede havde vi lige en lege aftale, og udveksling af praktisk information. Børnene fandt sammen, som skulle man tro de havde leget sammen tusindvis af gange før. Det gav os et tiltrængt pusterum, og derfor endte det med at vi hyggede sammen fredag aften også, inden vi rykkede videre til Hotel nær Tejn.

Det var hotel med The-køkken, hvilket var skønt. Derudover havde vi to værelser, så børnene kunne blive puttet, og vi kunne stadigvæk se tv og slappe af. Der var pool, det ar noget tøserne kunne bruge når Leander sov. Jeg har helt ondt af den lille fyr, tænk at han ikke får lov til at opleve den verden, før om lang tid.

Jeg glæder mig til at vi kan åbne op for alle de muligheder livet bringer, men indtil da så nyder vi hvor vi er, vi kan ikke gøre andet.

I Rønne er vi rykket ind i en pragtfuld villa, men masser af plads, og ikke mindst legetøj som børnene ikke kender. Vi har rigtig meget ro, for de finder ind på værelserne, og vi bliver ladt tilbage. Jeg kan vasketøj, så hvis jeg er heldig kommer jeg hjem uden store bunker der skal ordnes, men alene skal pakkes ud.

Vi håber at vi har lavet en Bornholmer-familie, hvor vi kan låne hus i ny og næ, når vi trænger til lidt andet at opleve, så kan de til gengæld rykke til Greve. Det er så dejligt at komme ind i et fuldt udstyret hus, hvor man hele tiden kan finde hvad man leder efter, måske hvem ved har vi startet en tradition op, at vi passer hinandens hus i en uges tid i sommerferien.

Vi kan så også konstateret at vi hurtigere end hurtigt skal skynde os at komme igang med at lave vores køkken, for når man “bor” i et nyt køkken, med mange dejlige detaljer og løsninger, så bliver mit blå køkken altså lidt tamt at komme hjem til.

Vi har haft nogle dejlige oplevelser på Bornholm, en aftentur til Hammershus var lige noget børnene kunne bruge, børnene (læs Kristine) elskede fortællingerne, og det har virkelig bidt sig fast. Vi har været til rovfugleshow, og det der har bidt sig mest fast, er vist at en papegøje bider 4 gange så hårdt som en hvidhaj, hvordan man ellers måler det. Vi tog en tur til Gudhjem og spiste pandekage, det skal man vel næsten. Leander forlanger nu efterhånden pandekager dagligt.

Vi har vores kvaler med Josefine, hun har nu klaget over mavepine i 2 uger, det er svært for os at vide om det er hendes refluks der driller eller andet. Vi tænkte hun måske var forstoppet, men det er ikke derfor. Vi har besluttet at kontakte lægen, så må de altså undersøge hende, og tror Thomas har større held. Af en eller anden grund så tror lægerne først rigtigt på os mødre, når fædrene er med. Det må være fordi, hvis vi som mødre kan overbevise fædrene, så tror lægerne på der er grund til bekymring.

Vi har det godt, nyder hinanden og de oplevelser der ligger forude. Vi ved ikke hvad fremtiden bringer, men vi er ladet op. Vi nyder ferie, og glæder os over at der er 14 dage tilbage, når først vi lander i Greve igen.

PS Vores kost går ok, selvom vi altså syntes det er lidt svært her når det er ferie. Vi får trænet som vi har aftalt, og vi kan mærke vi bliver stærkere, det er trods alt et meget godt udgangspunkt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 594 - Nyt “liv” here we come