Dag 678 - Ammestop, modløshed og prednisolon

Dag 697 – Mormor bliver 60 år

 

Tænk -for en uge siden, var det et år siden Thomas og pigerne kom hjem fra Malaga, og vi blev ringet op, at LCH var tilbage på fuldt skrald, og Leander skulle starte kemo allerede næste morgen. 

Tænk at det lige nu er der hvor vi potentielt kan begynde nedtællingen, sådan for alvor. Er år to go, det er så skræmmende, og jeg ved med mig selv at vi først rigtig tror på at sygdommen er over, når vi har set at sygdommen ikke blusser op ret hurtigt efter sidste kemo, som den jo gjorde sidste gang. Det betyder også at jeg så småt skal begynde at overveje hvordan min fremtid skal se ud, hvordan jeg bedst bruger alt det jeg rummer. 

Det kommer hurtigt til at virke ret selvfedt, men altså jeg har faktisk tilegnet mig rigtig mange kvaliteter, som andre forhåbentlig kan drage nytte af. 

Derudover så bliver min mor 60 år idag, hvilket livsstykke. Er så stolt af at være hendes datter. Hun er en kæmpe inspiration, vi havde et brag af en fest igår. Der blev danset præcis som hun ønskede sig – og jeg har lidt ondt i fødderne idag, det er også et godt tegn, så er det i hvertfald ikke fordi jeg har siddet ned. 

Kristine endte med at få lov til at være med til at danse, og synge fødselsdagssang for mormor til midnat – og sikke en fest hun havde. Husker selv tydeligt hvordan det var at observere til “voksen-fester”, og da hendes generthed havde lagt sig, så nød hun at danse, og var et kæmpe smil hele aftenen, indtil vi vendte snuden imod Greve. 

For hvem kan det undre at vi brænder vores lys i begge ender, så dagen idag står på barnedåb, og muligvis endnu en tur til Mormor. Hun havde en drøm og et ønske om at samle alle børn og børnebørn til sin fødselsdag, men med indtog af børnebørn (hvilket jo er fantastisk), så blev det ikke en mulighed, så mine søstre må synge højt for hende idag. 

Jeg fik – hvis jeg selv skal sige det – holdt en fin tale, men aftens højdepunkt var da min far valgte at holde tale, det var nemlig første gang han gjorde det for hende. Så der var ikke et øjet tørt, når det kommer fra hjertet, så kan man næsten ikke ønske sig mere. 

Og hvad sker der ellers hos os??? Tja egentlig ikke så meget. Vi døjer med forkølelse – sådan lidt på skift, men vi håber at vi nu er overstået, så vi kan tage i SIV, få sagt pænt farvel, og forberede os på det nye kapitel der starter inden længe. 

Leander har fået plads pr 1/12, hvor han så småt skal i vuggestue, så krydser vi blot fingre for at vi kan undgå for mange indlæggelser – men det må tiden vise – vi er fortrøstningsfulde. 

I får lov til at komme ind bagved, så her kommer talen til min mor – i kan læse den eller lade være, men jeg synes den er ret god. Også fortæller den så godt – hvor fantastisk hun er. 

Nå ja og badeværelset i kælderen er færdigt, dvs nu mangler “bare” det sidste så som håndtag på udvendig side, toiletrulleholder etc. Jeg tager er billede når det er helt færdig, så får I lov til at se. 

God søndag der ude i stuerne 

PS Leander smed 11 æg på gulvet, og balancerede med et under hagen, og i hånden da jeg kom i køkkenet – meget stolt af sit værk

talen er nedenfor

Mormor 60 år

Når man som dig skal holde fest, skal det hele gerne gå op i en højere enhed, og derfor bliver der naturligvis lavet en bordplan, men det er med bordplaner som det er med livet.

Vi kan vælge den sikre vej, men man ved alligevel ikke hvilke sidste øjebliksafbud der kan komme. Så kan man være mere våget, man kan vælge at dele festens borde op i alder, efter interesser, hårfarve, fødselsdag, højde, drøjde, men hvordan kan det times? Det er jo altid sådan at det bord man tænker lykkedes, altid ender med at blive lidt en fuser.

Sådan kan livet ses, hvert valg vi træffer giver et fravalg. Og hver en hændelse der sker, giver mulighed for at lære noget nyt, måske blive sendt ud hvor man ikke helt kan bunden, men for at finde ud af at man godt kan svømme.

Du havde en drøm om at lære spansk, men vi har undersøgt det lidt, og faktisk er det sådan at man nemmeste kan lære et fremmedsprog når man er omkring 7 år, så der er ikke noget at sige til at lektierne faldt dig lidt svært, og du måske ikke helt kunne holde motivationen.

Og tilbage til bordplanen, så kan det være en god idé at blande de yngre altså omkring de 22 årige og 30 årige, med de mennesker imellem 40-50 år, da de yngre er bedste til at huske navnen og ansigterne, hvorimod de lidt ældre kan gennemskue følelserne hos modparten, alene ved at se på øjet. Det giver jo i virkeligheden et er sjovt match.

For når de unge husker navne, så kan de ældre gennemskue når de taler for døve øre. Måske det kan være lærerigt for begge parter. For hvem kan ikke lære lidt hele livet?

Mor du husker altid alle omkring dig, du er nærværende, og opmærksom, du husker blomsterne til naboens datters søster som vist nok havde det lidt svært, eller stikker lige hovedet ind hos en gammel logesøster, fordi hun da vist lige trænger til en kærlig hånd.

Bordplanen kunne også deles ind i de 30 årige, der faktisk har de bedste knogler, og de 25 årige den bedste muskelmasse. Men der kan vi konstatere at du måske ikke helt egner dig til at sidde, men måske det er kroppen der minder dig om at du trods alt ikke er 30 år mere, og derfor skal passe lidt bedre på dig selv. Du løber trods alt ikke maraton som en 28 årig, for det er faktisk der du havde den bedste mulighed for at løbe den bedste tid.

Du må ikke fortvivle for bordplanen har også et fremtidsbord, der hvor du kan finde inspiration til de kommende år, som 69 årig er man ligeså tilfreds med livet, som man er som 23 årig, og man har det største ordforråd som 70 årig, så det kan være du skal overveje at stille op i lykkehjulet?

Du kan tage alle mulige forholdsregler, men du ved aldrig om der kommer en fødsel, et dødsfald, en sygdom eller skilsmisse ind, der ændre livets bordplan for en stund. Måske bliver den værre for en periode, måske kommer der ret mange afbud ind, som du ikke havde forventet, men måske kan der komme nogle nye til, så bordplanen bliver som ny, og drejningen i livet, måske gør festen endnu bedre.

Din rolle igennem livet ændre sig også, fra at være Inge, mor, hustru, svigermor og mormor. Alle roller, rummer sin charme, og skulle bordplanen inddeles efter disse roller, ville bordplanen se helt anderledes ud, du har nu fået 3 hold bedsteforældre at dele dine børnebørn med. De tager din tid, og du giver så meget af dig til dem alle 7, at du faktisk ikke har timer nok, når du også skal være mor, søster, hustru, sygemeldt, Inge.

 

Du kan mere end din mor tror, nu er mormor her ikke længere, men hun ville sige ejjjjj altså Inge, som kun Mormor kunne sige det, når du finder på nye ting, og ting du lige skal presse ind. Du når mere på en formiddag, end vi andre gør på en hel uge, og alligevel er du aldrig rigtig tilfreds – præcis som med din bordplan.

Hvornår er livets bordplan på plads, vi kan først se det når festen slutter, hvordan bordplanen faktisk skulle være.

Må din bordplan gå op, må du få præcis den fest du drømmer om, og nyd hvert et sekund, så er jeg sikker på at alle dine gæster, vil hjælpe med at netop din bordplan bliver perfekt – så du kan læne dig tilbage og nyde, nyde at dine gæster griner og fejre dig, at de danser så alle er ømme i fødderne i morgen – jeg er sikker op det lykkedes.

Jeg håber at I alle vil hjælpe os med at syge den omdelte sang, og sætte et skub i festen , vi er klar – (sangen var “Hip Hurra det er min fødselsdag”).

1 kommentar

  • Mormor

    Malene, jeg har sagt det før, og siger det igen. Du er SÅ meget af alt. Hvor er jeg stolt af dig. 💕😘😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 678 - Ammestop, modløshed og prednisolon