Dag 30 - så gik der en måned

Dag 31 – Skoldkopper i vuggestuen

img_2172

Så blev det mandag, natten var igen præget af et skift af den unge mand (farmand tog denne – tak), ellers amning hver time. Leander og jeg stod op, og gjorde os klar. Derefter fik vi ordnet medicin og kartoffelmos. Da resten af familien stod op, blev der åbnet pakkekalendere, det er som altid et stort hit.

Thomas afleverede Kristine i SFO, og jeg afleverede Josefine. Vel hjemme igen, gik jeg i gang med oprydningen, samtidig med jeg kunne sludre med min søster Mette. Vi blev dog afbrudt da de ringede fra Børnehaven, at der var blevet ringet om skoldkopper, så jeg skulle nu have Josefine hjem. (Der er kommet svar på blodprøverne, og der er ingen af dem der har haft skoldkopper). Thomas og jeg har besluttet at de skal vaccineres for det, så vi ikke risikere at Leander bliver smittet.

Børnehaven var så sød, så Kirsten og tre af de store piger fulgte Josefine hjem. Hendes kommentar til dem i børnehaven, da hun fik besked på hun skulle hjem, var “Jeg sagde det jo, jeg skulle tidligt hjem”.

Hjemme fik vi lavet lidt perler, og da Leander var oppe, gik kokken ellers igang. Der blev serveret følgende; Pastaskruer, melon, havregrød med kanel, bolle med pålægschokolade og kartoffelmos. Der gled lidt ned, men det var ikke det store.

Josefine og jeg fjumsede lidt rundt, Leander har lidt svært ved at finde ud af Josefine er hjemme, og hun syntes bare jeg er irriterende og lidt dum, så børnehaven bliver savnet rigtig meget.

Jeg troede Leander var træt, så vi gik udenfor, hvor der blev sat lys på både juletræ og gelænder, men Leander var åbenbart ikke træt, så ind med os igen. Tante kom forbi med sandwich og rugbrød, så der blev serveret rugbrød med henholdsvis ingenting, leverpostej og smøreost, der er ikke rigtig noget der fanger interessen, andet end det bare rugbrød.

Jeg fik langt om længe puttet den unge mand, der havde han også været vågen i 4 timer, så han var rigtig træt. Tante kørte igen, og Josefine og jeg lagde os på sofaen for at putte, men det varede ikke længe, for så vågnede Leander igen. Jeg måtte afsted med barnevognen, og fik lokket 45 min mere ud af ham, men de går altså meget hurtigt når man har en 3-årig springende rundt i sofaen.

Da Leander var oppe igen, fik vi lavet bolledej (Tænkte det ville være fint hvis det er hvad Leander helst vil have).

img_2175

Kristine kom selv hjem fra skole, hvilken lettelse at hun selv kan gå hjem, det betyder så meget når man er lidt presset herhjemme. Samtidig gør det også rigtig ondt, for vil jo gerne vise mig i skolen. Aftalen er at vi gør det på onsdag, så håber jeg bare vi alle sammen er enige om det.

Leander og jeg lavede pandekager, hvilket blev indtaget af alle 3 med stort velbehag (Kan ikke gennemskue hvad Leander spiser eller ej, måske det bare er hvad han ser vi spiser).

Derefter fik jeg puttet den unge mand til den sidste lur, pierne blev sendt i bad, da det var klaret fik de neglelak på, og så var vi klar til julekalender. Det passede lige med at Thomas kom hjem og Leander vågnede.

Så da Nissebanden var set, fik vi spist aftensmad, Leander endte med at spise mest hvis det kom fra min tallerken og på min gaffel , så det prøver vi igen i morgen.

Efter aftensmaden fik vi set Ludvig og Julemanden, men alle mand er trætte, så da alle unger var puttet, faldt jeg bogstavligt talt omkuld på sofaen. Thomas forsøgte at føre en samtale med mig, men det lykkedes ikke rigtig, jeg fik fremstammet at jeg manglede at sætte bollerne i ovnen, det næste jeg opdager er Thomas der har sat boller i ovnen, og ordnet hele køkkenet. Hvor føler jeg mig heldig, at have netop ham ved min side.

Da Leander meldte sig igen, gik vi i seng, så det er ikke kun mig der kan bruge lidt ekstra timer.

Det er behårdt at have Josefine hjemme også, og jeg tror det bliver en lang uge. Vi kan tidligst få vaccinen på mandag, og indtil da tager jeg ingen chancer, det tør jeg simpelthen ikke.

Talt også med udbetaling Danmark, vores socialrådgiver anbefalede mig at tage orlov fra min barsel. Det ringede jeg og talte med dem om, jeg kunne godt tage orlov, men da “tab arbejdsfortjeneste” ikke sidestilles med arbejde, kan jeg ikke bruge den på et andet tidspunkt. Det kan Thomas tilgengæld, men hvad er det for et system, fordi jeg skal passe Leander, så kan jeg ikke gøre brug af min orlov på et andet tidspunkt, fordi den er startet. Jeg syntes godt nok der burde kigges på det, der er jo ingen der ønsker at komme i den situation vi er kommet i, så kan ikke forestille mig det kan misbruges. Men hvad ved jeg, så kreativ er jeg i hvertfald ikke.

Rigshospitalet skulle have ringet til mig fik endda en sms om at de ville ringe kl. 13.45, men da klokken blev 16 tikkede der en ny sms ind at de ville ringe idag kl. 14.45, er spændt på om de gør det. Det er sku da dumt at sende en sms, når de så ikke overholder det. De forventer jo at jeg sidder klar ved telefonen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 30 - så gik der en måned