Dag 35 - Lolland her kommer vi

Dag 36 – Leander verdensmand uden sonde

Så gik der endnu en nat, vi fik selskab af Moster Mie, og det er hun ikke vant til, så hun har ikke sovet så godt. Vi har været oppe nogle gange, bl.a. for at skifte ble.

Kl. 5.40 stod Moster Mie op, og skiftede Leander, jeg fulgte efter, så der blev givet medicin, også var dagen ligesom igang. Mormor var allerede i gang i køkkenet.

Kl. 7.07 gik jeg med Leander første gang, det regnede en del, og inden jeg gik målte jeg hans temperatur til 38,1 – altså kun 0,4 fra grænsen for indlæggelse. Puha det giver altså helt ondt i maven, og ville sådan ønske jeg havde haft Thomas ved min side til at enten dele min bekymring, eller tage den fra mig. Hjemme igen havde Mormor lavet boller, og dækket morgenbord, så ungerne blev sat til bords, og Moster Mie blev vækket igen.

Inden da har Josefine været oppe og vække morfar, med en gryde og en ske, så der var larm i butikken. Morfar var ikke så hurtig som Josefine syntes han skulle være.

Bekymringerne overskyggede lidt mit morgenhumør, og fokus var for mig et helt andet sted. Men ned kom morgenmaden, men hvad tøserne indtog, har jeg slet ikke holdt øje med. Vi fik sendt Mormor og Morfar afsted på overnatning på Fyn, Leander vågnede i mellemtiden, og var ikke rigtig tilfreds. Heldigvis var hans temperatur faldet til 37,4 så kunne jeg være bare lidt rolig igen.

Vi pakkede os sammen, under stor protest fra pigerne, for at gå op til Moster Mie. Jeg havde endnu ikke set at de var færdig indrettet. Leander faldt i søvn på turen derop, men vågnede selvfølgelig da vi parkerede. Nå jeg trillede og det lykkedes at få ham til at sove videre.

img_6160

Vi fik hygget lidt, og Thomas og Christian kom hjem (Thomas havde været i byen til kl. 5 – og havde ikke forventet at Christian var klar til afhentning kl. 8.30). Det endte med at Moster Mie og jeg gik op i byen for at handle julegaver, vi havde Leander med i barnevognen. Alt imens jeg står inde i en butik, kaldte Moster Mie – Leander var vågnet, og havde hevet sin sonde op. Ihh, så nu skulle vi jo kører til Rigshospitalet, måske det også var bedre, når hans temperatur var som den var, følte mig næsten helt tryg ved at Leander havde besluttet vi skulle derind og vende. Men kvikke Moster påpegede at det kunne jo være de kunne klare opgave i Nykøbing. Jeg kontaktede Rigshospitalet, og vi blev enige om at det var løsningen. I Nykøbing ville de gerne hjælpe os, og det var et velkendt “ansigt” der tog telefonen.

Jeg fik talt med Thomas, og hans bekymring blev styrket af Leanders temperaturudsving, så han var faktisk parat til at bestille en helikopter, så vi kunne komme til Rigshospitalet hurtigt. Sådan havde jeg det ikke helt, og da vi landede på Østervang, tog jeg Leanders temperatur, den var nu på 36,8 – så blev man helt rolig.

Vi tog nu en stille og rolig frokost, fra Torvegrillen (Farmand var vist endnu ikke ædru), og vi havde brug for lidt grill-lækkerier, det kan man jo ikke rigtig finde i Greve og omegn. Da det var klaret, blev der hygget om niecen/Krudt-Marie/Kusinen/Lillepigen/Baby-nus, ja kært barn har mange navne, pigerne legede og Leander var i sit es, især det der med at han ikke har sin sonde, er meget tydeligt at han tager som en kæmpe sejr. Og kunne han fejre det vildere, havde han vist gjort det. Han havde vist glemt at den skal ned igen.

img_6167

Da klokken blev 14, drog Moster Mie og jeg til Nykøbing sammen med Leander. Vi fandt en parkeringsplads lige først for, også fandt vi børneafdelingen. Det er noget helt andet end Rigshospitalet, og det er meget tydeligt at sygehuset er slidt. Der var 3 sygeplejersker til at tage i mod os, også gik jagten ind på den rigtige størrelse sonde. Vi fandt en der passede, men til gengæld virkede vores normale sprøjter ikke, så nu er vi udstyret med sprøjter på henholdsvis 20 ml og 60 ml, de er altså meget store, når man bl.a. skal give 0,36 ml i en sprøjte der kan rumme så meget. Nå men heldigvis bliver den lagt om på tirsdag, når han alligevel skal i narkose.

img_6179

Vi skal så bare lære sygeplejerskene at sætte sondeplasteret på samme måde som den erfarne Rikke på Nykøbing. For det første er plastret klippet meget mindre (mindre ubehag på huden) også sidder det bedre fast.

Ude igen, kørte vi omkring Kvickly, Moster Mie passede Leander i bilen, imens jeg fik handlet både til Krudt-Marie (Det er svært at lade være), Leander og ind til aftensmad. Da jeg kom ud til bilen igen var alarmen gået, og Leander havde tydeligvis ikke glemt at han havde fået lagt en ny sonde, og han bestemt ikke mere tilfreds da jeg satte mig bag rettet og begyndte at køre, så det endte med at chaufføren blev skiftet, så Moster Mie kom bag rettet, og jeg på bagsædet sammen med Leander. Han fik endnu en trøste-tår, leverede i bleen, også var der fuldt humør resten af vejen.

img_6164

img_6171

Hjemme i Maribo igen, fik jeg skiftet bleen, og Leander blev puttet. Jeg fik taget et bad, sammen med Josefine. Det er langtid siden vi har gjort det sidst, det er altid en fornøjelse. Kristine kom ligeledes under bruseren. Da alle mand var vasket og puttet i  tøjet, fik jeg lavet aftensmad. Jeg fik god hjælp af pigerne, Kristine skrællede gulerødder (tænk hun er så stor), og Josefine udnævnte sig selv til gulerodsmester (Det var hende der sørgede for at de blev lavet til råkost).

Kl. 17.30 var maden på bordet,og er blev spist lystigt, selv Leander syntes det var et hit med coctailpølser.

Den utjekkede mor i går, der havde glemt mor-enheden igår, fandt mor-enheden i tasken, til gengæld havde jeg glemt opladeren. Så vi lavede et facebook-opslag, heldigvis kunne vi låne en i nærheden, så vores aften var reddet.

Da alle 3 børn var puttet, var der hygge i sofaen. Dvs drengene gik i Svigerfars kælder og spillede billiard, og vi søstre satte en tøsefilm på, og hyggede som man kun kan med sine søstre. Det er så skønt at være sammen på denne måde, helt uden forpligtigelser, til at andet end at være sammen.

Føler mig så heldig, at være omgivet af netop dem. Nu drømmer vi om en rolig nat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 35 - Lolland her kommer vi