Dag 112 - Mormorhygge og weekend

Dag 113 – Ny sonde og mormor

Thomas stod op med Leander, så jeg fik lov til at ligge bare 20 min. længere, luksus. Kristine har sovet i kælderen sammen med Mormor, så der gik noget tid før de kom.

Tilgengæld var Josefine klar og fuld af fart, så vi sang i køkkenet, og hyggede til den store guldmedalje. Da alle mand var oppe, blev det nødvendigt med et bad til den unge mand (så har jeg ikke sagt for meget), så Thomas og Leander hoppede under bruseren, imens jeg begyndte forberedelse til at han kom ud igen, altså Leander.

Da jeg tog imod ham, talte vi om at sondeplasteret sad meget løst, så jeg skyndte mig at ordne det, så ikke sonden blev hevet op. Det blev en stakket frist, for ikke mere end 20 min. efter havde Leander hevet sin sonde op, i et ubemærket øjeblik, da jeg skulle hjælpe Josefine – øv. Pausen fra Rigshospitalet skulle ikke vare mere end en dag.

Leander blev putet i barnevognen, vi satte os til bordet for at spise morgenmad, men inden da var Mormor og Josefine i bad, så vi spiste sammen med Dronning Elsa, det er jo altid en fornøjelse. Kristine er altså meget nemmere, hun har taget de vilde kampe, da hun var omkring 4 år. Jeg husker dem meget tydeligt, for ved virkelig ikke hvordan jeg skulle være kommet igennem den periode, hvis ikke det havde været på grund af “min Anja” (Ved godt jeg deler men, jeg føler det sådan). Tænk man kan jo blive helt bekymret over at Kristine ikke har de samme kampe, men hun har jo taget dem.

Jeg aftalte med Rigshospitalet, at jeg kom når Leander var oppe igen, fra sin lur. Men lykken vare jo som bekendt ikke så langt, så det blev en meget kort lur. Oppe, fik vi pakket os sammen, og tog afsted til København. Thomas tog i Ikea og Stark, og Mormor og pigerne hyggede i Waves.

img_3259

Fremme gik vi i legerummet, der stod en tromme, det er et kæmpe hit, og der er vist ingen tvivl om hvad der skal på ønskesedlen til hans 1 års fødselsdag. Vi overvejer virkelig meget hvordan vi skal holde hans fødselsdag. Vi vil jo gerne gøre noget ud af det, som vi gør for de to andre, men samtidig så kan han jo ikke tåle at vi kommer med den fulde pakke. Så lige nu går overvejelserne på at vi holder hans fødselsdag til sommer (Sammen med Thomas), så kan vi være udenfor, men det er svært. Især fordi Josefine har fødselsdag før Thomas, og det skal på ingen måde blandes sammen. Hvor er det svært – hvad tænker I?

Vi fjollede noget, og puttede i kasse, der kom heldigvis en anden pige som vi kunne filme lidt med i legestuen, for ting tager jo tid derinde. Da der var gået en time, havde den unge mand efterhånden mistet sin tålmodighed.

Da sygeplejerskerne kom, fik han ret hurtigt lagt sin sonde, det går hurtigere og hurtigere at lægge den, til gengæld så bliver han virkelig sur, og svære at holde. Det skal nok blive “sjovt”, des større han bliver. Forhåbentlig holder han snart fingrene fra den, så han kan have den siddende længere tid af gangen. Det vær nærmest rekord, at den har siddet i 9 dage.

Vi fik pakket sammen, og skyndte os til frokost i Greve. Leander var i hopla, og han faldt faktisk ikke i søvn på vejen hjem, det plejer han ellers. Hjemme, fik jeg lavet frokost til ham, han fik rester fra aftensmad, så det var brun sovs og kartofler, fra Farmors hånd. Det er i den grad et hit, og vi har altid ladet vores børn, selv siddet med maden, så det resulterede i at der var sovs, på gulv, væg og i håret. Det kan heldigvis klares med lidt rengøring og et bad (det er Leander jo bestemt ikke ked af).

img_3279 img_3280

Mormor er kørt til København for at hjælpe til en eksamen, som medie til en kropsbehandling, hvem der bare kunne få sådan en tur. Der blev hygget, og ordnet i hjemmet, selvom det er lidt svært. Når man har en ung mand på armen det meste af tiden. Han vil så gerne lære at kravle, og står op på alle 4, men det er endnu ikke lykkedes ham at komme fremad, men det skal nok komme. Jeg håber virkelig snart han knækker koden, så det ikke er derfor han er så muggen hele tiden. Ved godt medicinen spiller ind, men alligevel.

Vi fik puttet Leander til lur, jeg kørte til apoteket i Waves, da Leander skal have gavison for sine opstød/kvalme, skal se om det kan være med til at lægge en dæmper på hans ubehag. Hjemme, gik jeg igang med at være kreativ i køkkenet, tænkte jeg kunne bage banan/spinat muffins uden en opskrift. Det kunne jeg ikke, så dem kunne jeg kassere igen. Mormor kom og fik en kop kaffe, og skulle have farmors fødselsdagsgave med hjem.

img_3281

Er det ikke utroligt, vi bestiller billeder i god tid, så vi kan nå at have dem til vi skal til fødselsdag, også kommer de en uge senere. Tak for det PostNord, man kan da heller ikke skrive en leveringstid på sin hjemmeside der hedder 2-3 dage, når man vælger at sende med dem. Alle ved hvor få omdelingsdage de efterhånden har. Når det var lige en sur bøvs, det lettede at komme af med den.

Da Mormor var kørt, gik jeg igang med aftensmaden, det vil sige vi tog ret meget tilløb til den, for vi havde virkelig ikke rigtig overskud til det. Men med et fyldt køleskab, er der ingen vej tilbage.

Undervejs i processen opdagede jeg at kødet var blevet dårligt, irriterende. Vi var standhaftige, så selvom pigerne kaldte burger, så kørte Thomas afsted efter nyt kød, imens han var væk, fik Leander og jeg lavet sovs og kartoffelmos færdig, og forberedt ingredienserne til farsen. Og da han var retur, var det bare at blande farsen sammen, og stege frikadellerne. (Det var ikke det det skulle være jf. opskriften, men det blev det).

Efter spisning, kom børnene i bad, og derefter fik jeg puttet Leander. I og med han sover så korte lure som han gør, bliver han ret hurtig træt, så det er tidligt i seng med ham. Det vil sige ret hurtigt så løber minutterne fra os, og vi kommer alligevel for sent igang.

Da Leander var puttet, kom jeg i tanke om at jeg havde glemt at handle ind til fastelavnsris, og man kan altså ikke stå op til fastelavnsmorgen, uden et ris. Så imens Thomas puttede pigerne, måtte jeg afsted til Netto. Det er fantastisk at få lov til at have god tid, især når man ved hvad man skal have. Så der blev handlet lidt til de kommende pakkekalendere. Hvornår er mange egentlig for gammel til det?

Hjemme, lavede Thomas medicin, og jeg lavede ris. Derefter gik vi på sofaen, jeg fik lavet madplan, og fik handlet varer til levering søndag. Opdagede at coop også levere varer, og der kan man stadigvæk få point, og udvalget er større. De levere godt nok ikke søndag, men jeg tænker at det er ok, så skal jeg bare tænke lidt anderledes, så vi får leveret enten mandag eller lørdag, det må jeg lige tænke over.

Jeg glæder mig over at jeg får lavet struktur, det hjælper så meget, især at vi kender behandlingsplanen de næste 24 uger frem, så er vi altså henne i august, det bliver lidt nemmere at planlægge og ikke mindst rumme det i mit hovede.

1 kommentar

  • jane ladevig pedersen

    Var det ikke en ide at holde alle de tætte fødselsdage på en gang….en stor fest i den frie natur…der er mange skønne steder hvor man kan mødes….tage engangsgrill med og kage…samt en masse flag..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 112 - Mormorhygge og weekend