Dagene op til dag 395

Dag 409 – reflektion over skoldkopper

50e1a1f0-43a6-4331-9f9d-e74da5240366 ca98c0f4-fc56-44e0-92de-efb47b8934b8 fd7b128b-c478-466a-ae10-5899c7f7074f b1b5b986-dfe2-4754-8ff4-e4f3925f8651 3ca67784-6f5d-4407-9068-34d328d39f9b

Skoldkopper, udløser rød alarm, og vi gik endnu engang ind i et mareridt af det ukendte.
Da Leander fik sin diagnose, var det første spørgsmål derefter fra lægerne, om han havde haft skoldkopper. Da svaret var nej, fik vi besked på at det kunne være livsfarligt for ham at få det, så han skulle højisoleres.
Vi har gjort alt hvad vi kunne for at undgå skoldkopper, men alligevel blev vi ramt.
Det sætter naturligvis en masse følelser igang, og vi blev meget bange for det ukendte vi nu gik i mod.
Vi har isoleret os, ikke set børn der ikke havde haft skoldkopper, hvilket for os betød at der var mange børn vi ikke har set. Vi har mødt undren, forståelse og det modsatte. Vi har mødt mennesker der tænkte at det jo nok ikke at så kritisk, som vi gjorde det til, og vi har følt os så forkerte.
Nu blev Leander ramt, det var hæsligt. Jeg vil ikke lyve, han var rigtig skidt, til trods for at han fik medicin for det, så havde han 40 i feber i 5 dag, hans mave gik i stykker (jeg skal spare jer for detaljerne).
Vi var isoleret på en stue i 4 dage, hvor alle der kom ind var udstyret med dragter, masker og handsker. Vi måtte ikke gå ud, ej hellere mig. Det værste er faktisk st man ikke selv kan vælge hvad man skal spise, ikke selv finde legetøj, eller bare gå lidt omkring.
Vi klarede det kom igennem, men det var hårdt for os alle 5. Ikke nok med det så skal man bagefter forholde sig til følelsen af at have svigtet som forælder, at vi lod det ske. Og derudover at vi har udsat andre børn for smitte. Man føler sig som den dårligste forælder der findes, og når andre yderligere holder afstand fra os, for hvad nu hvis han skulle smitte ( til trods for at vi jo ikke måtte komme nogen steder hvis det var tilfældet), så er tragedien altså fuldendt.
Frustrationen over at vi nu også kan skrive skoldkopper på listen over det der er tilstødt os, samt vreden er ved st lægge sig. Vi ved ikke om det ændre noget, for Leander mangler jo sine vaccinationer, og med vores held bliver vi sikkert ramt af mæslinger.
Så når andre velmenende (især mødre) siger “så er det da klaret” – eller “så er det overstået”, så tænk jer om. Vi har netop gennemgået et følelsesmæssigt limbo, hvor vi igen var bange for at Leander skulle miste livet, og det er altså ikke bare lige sådan.

nå ja og PS havde jeg vidst hvordan det er at have et barn med skoldkopper, ville jeg til hver en tid få det vaccineret – også selvom de var sunde og raske. Hvert år bliver 400 børn indlagt pga følgevirkninger af skoldkopper, og det er at bemærke “sunde og raske børn”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagene op til dag 395