Dag 1202 - lørdagsaktiviteter

Dag 1217 – TikTok og verdens værste mor


Så ramte vi præteenager perioden herhjemme, og jeg er idag kåret til verdens værste mor, og den unge dame proklamerede at hun ikke ville bo sammen med mig mere.

Jeg spurgte stille og roligt hvor hun så ville bo, men det vidste hun ikke.

Alt dette skyldes TikTok, hun spurgte i weekenden om hun måtte få en profil, svaret var nej. Jeg havde på det tidspunkt ikke sat mig ind i det, og jeg ville gerne have at Thomas og jeg sammen kom led en løsning der var til fordel for begge parter.

Jeg tænkte – så vender jeg tilbage – når vi har truffet en beslutning.

Men det der så skete er at Kristine har fået hjælp af en klassekammerat til at lave en profil, selvom hun godt vidste at hun ikke måtte.

Så igår da hun kom hjem fra skole, kunne hun ikke holde den hemmelighed længere, og kapitulerede og fortalte at hun havde fået hjælp, så nu havde hun en profil.

I stedet for at eksplodere, valgte jeg at rose hende for hendes mod til at fortælle mig sandheden, vel vidende at det var svært.

Vi fik en snak om det, og jeg fortalte hende at jeg lige måtte tænke over, hvilken konsekvens det skulle have, at hun  gjorde det som passede hende, selvom hun fik nej.

Jeg valgte derfor i morges at tage hendes telefon.

Det betød at helvede brød løs, tårerne sprang og jeg fik mange tilnavne, bl a værste mor ever.

I det øjeblik sendte jeg min egen mor en kærlig tanken, for hvor har jeg syntes hun var uretfærdig tit, når jeg havde fået en god ide og fik nej.

Så jeg tænker, det er i virkelighed den største kærligheds erklæring jeg kan give Kristine, nemlig at herhjemme der overholder man de regler og aftaler vi laver, og hvis ikke har det en konsekvens.

Da både Josefine og Leander overværede det, kan jeg håbe at de måske vælger en anden løsning, end at trodse deres mor, men lad os nu se.

Jeg vokser indeni, der er noget befriende ved at vide man gør absolut alt hvad man kan for at guide sine børn, at de undervejs slår skæve, at vi støtter og hjælper dem, men ikke mindst at de ved der findes en grænse, og de kan regne med at et nej, også betyder et nej.

Hvad ville I have gjort?

 

1 kommentar

  • Mormor

    Nøjagtigt det samme. Ros for hendes mod, og betydningen af et nej er et nej.
    Seje Malene, og seje Kristine. Hun turde trodse, selvom det kun var et par dage, og lærer nu en af livets svære lektier, at der er konsekvenser ved Skt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 1202 - lørdagsaktiviteter